Press

ABN AMRO: ‘verdienmodel zakelijke dienstverlener moet op de schop’ 

  

Rabobank: 'behoefte aan meer innovatie binnen de dienstverlening, vooral voor nieuwe bedieningsconcepten'.

 

Zapplied CSP: De innovatieve doorbraak voor zakelijke dienstverlening

 

In het recente sectorrapport over de zakelijke dienstverlening wijst de ABN AMRO op de veranderingen in de zakelijke dienstverlening waaronder de advocatuur. De partnerstructuur werkt te stroperig, kantoren zijn weinig wendbaar en de overheadkosten zijn te hoog. Dit is het gevolg van het traditionele billability model, dat gericht is op het behalen van omzet door het schrijven van zoveel mogelijk uren. De markt is beter gediend door de introductie van nieuwe kostenbesparende technologieën, nieuwe organisatievormen die slim gebruik maken van ICT-innovaties, nieuwe verdienmodellen en werkprocessen. Ook Rabobank’s visie op de zakelijke dienstverlening ziet een roep naar innovatie en betrokkenheid. 

 

Het online platform ZappliedCSP.com dat zakelijke dienstverlener Zapplied B.V. uit Amsterdam deze week lanceert, zet precies dit met een visionaire blik en een mix van state-of-the-art technologie en menselijke interactie op de markt.  

 

Bij zakelijke dienstverleners is er veel aangelegenheid fee earners zoveel mogelijk uren te laten schrijven. Dit is immers het traditionele verdienmodel en bron van inkomsten. Maar deze wijze van werken gaat ten koste van de productiviteit en efficiëntie van de professional. Sneller en efficiënter werken levert immers minder uren en dus minder omzet op. Daarnaast is dit verdienmodel niet uitdagend voor de betere professionals. Het ABN AMRO Economisch Bureau verwacht dat deze allroundspelers er concurrentie bij krijgen door nieuwe initiatieven die kwaliteit kunnen leveren tegen lagere kosten. Uit onderzoek van Rabobank Cijfers & Trends blijkt dat de kritische klant van vandaag nog meer innovatie, professionaliteit en betrokkenheid van zijn partner in business verwacht. 

 

Ook in de zakelijke dienstverlening, hoe gespecialiseerd ook, is een groot deel van het werk routine. Als je verstand hebt van wat je doet, kun je dat ook structureren en min of meer automatiseren. Het standaard werk en de doorsnee activiteiten kunnen worden commoditized door middel van slimme automatisering, zodat de fee earner zich kan richten op het voor de klant precies op maat krijgen van het werk, en zich dus kan bezig houden met de zaken waar specialistische kennis en menselijke interactie voor nodig is.

 

CSP: Customized Services Platform   

 

Zapplied CSP is een uniek online Customized Services Platform waar hoogwaardige, strategische en andere adviesdiensten en producten, op maat en van het hoogste niveau kunnen worden besteld en afgenomen, verzorgd door senior legals en andere experts (‘Counsels’). De perfecte combinatie van state-of-the-art technologie en menselijke interactie. Arthur van der Wees, Managing Director van Zapplied B.V., en bedenker van Zapplied CSP: ‘We leveren productiviteit en efficiëntie door het slimmer combineren van kennis, mensen en automatisering. De Counsels van Zapplied zijn senior professionels, met gemiddeld 10 jaar relevante ervaring op hun expertisegebied, zoals strategie, business development, marketing, juridisch, fiscaal, en financieel. Is een bedrijf bijvoorbeeld op zoek naar een risicoanalyse, investor-proof Teaser, een goede Term Sheet, een antwoord op HR non-concurrentiegebied of een maatwerkbrief over inbreuk auteursrecht, dan leveren wij die slim, snel en altijd op maat aan de klant, zonder poespas, en maar altijd met begeleiding van een Counsel.’

 

Zapplied Counsels 

 

De complexe en uitdagende – dus leuke – opdrachten worden bij Zapplied CSP door Zapplied Counsels uitgevoerd. Onder hen bevinden zich bijvoorbeeld professionals die al carrière hebben gemaakt binnen multinationals of bij internationale zakelijke dienstverleners, maar niet meer mee willen draaien in de traditionele rat-racecultuur en toch hun verworven kennis willen blijven inzetten en up-to-date willen houden.

 

Zapplied CSP, by Zapplied

 

Zapplied CSP brengt de zakelijke dienstverlening naar de huidige, moderne werkelijkheid. Het online Customized Services Platform biedt hoogwaardige, strategische en andere kwalitatieve adviesdiensten en producten op maat. Het is een one-stop-shop waar Senior Experts met jarenlange ervaring in hun vakgebied zakelijke diensten en producten leveren tegen een vaste prijs. Duidelijke gestandaardiseerde, productized out-of-the-box dienstverlening, die voor een klant altijd op maat worden gemaakt en geleverd door een van de zorgvuldig geselecteerde senior experts. Zapplied CSP is bedacht en uitontwikkeld door Zapplied B.V. uit Amsterdam. Meer informatie zie: www.zappliedcsp.com, en www.enlargethepie.com.

 

Zapplied: Smart Strategic Services you have never experienced before, but will find addictive. Ignore us at your peril.